Przedmioty
| PRZEDMIOTY KSZTAŁCENIA OGÓLNEGO | |
| Ergonomia i pierwsza pomoc | |
| Etykieta w życiu publicznym | |
| Etyka | |
| Język obcy (do wyboru: angielski, niemiecki) | |
| Technologie informacyjne | |
| PRZEDMIOTY PODSTAWOWE | |
| Podstawy przedsiębiorczości i zasady prowadzenia działalności gospodarczej | |
| Organizacja i marketing sportu i rekreacji | |
| Elementy prawa i ochrona własności intelektualnej | |
| Elementy anatomii człowieka | |
| Fizjologia | |
| Biochemia | |
| Fizjologia wysiłku fizycznego | |
| Biochemia żywności | |
| Psychologia ogólna | |
| Antropomotoryka | |
| PRZEDMIOTY KIERUNKOWE | |
| Psychologia społeczna | |
| Psychologia stresu i jakości życia | |
| Psychologia aktywności fizycznej | |
| Gerontopsychologia | |
| Psychologia zaburzeń odżywiania i otyłości | |
| Technologia żywienia i towaroznawstwo | |
| Żywienie człowieka | |
| Podstawy żywienia różnych grup ludności | |
| Teoria i metodyka aktywności fizycznej | |
| Odnowa biologiczna | |
| Fitness | |
| Trening wytrzymałościowy i siłowy | |
| Trening funkcjonalny | |
| PRZEDMIOTY SPECJALNOŚCIOWE | |
| TRENER OSOBISTY | REKREACJA PSYCHORUCHOWA |
| Trening kobiet i seniorów | Organizacja wypoczynku i rekreacji grupowej |
| Indywidualne programy treningowe | Gry zespołowe |
| Prakseologia treningu | Terenowe formy aktywności ruchowej |
| Fit atletyka | Techniki relaksacyjne z elementami jogi |
| Indywidualne techniki wspierające rozwój psychofizyczny człowieka | Grupowe techniki wspierające rozwój psychofizyczny człowieka |
| Żywienie a zdolność do wysiłku | Żywienie jako wspomaganie rekreacji |
| Suplementacja w sporcie | Profilaktyka nadwagi i otyłości |
| Seminarium dyplomowe | Seminarium dyplomowe |